بعد از زایمان، برخی از بانوان با مشکل بی اختیاری ادرار مواجه میشوند که آزار دهنده بوده و باعث ایجاد اختلال در امور روزمره می گردد. این عارضه میتواند به دلیل ضعف عضلات پرینه و مثانه باشد. عوامل دیگری مانند شرایط قبل و بعد از زایمان و همچنین وجود ترشحات و عفونتهای مجرای ادرار نیز میتواند بر این مشکل تأثیر بگذارد. برای تشخیص علت اصلی این موضوع لازم است که توسط یک پزشک متخصص بررسی گردد.
برای درمان بی اختیاری ادرار پس از زایمان، معمولاً تمرینات مربوط به تقویت عضلات پرینه و تمرینات کنترل مثانه مورد استفاده قرار میگیرد. در برخی موارد، ممکن است نیاز به درمان های دارویی یا جراحی نیز وجود داشته باشد.
عوامل مؤثر در بوجود اومدن بیاختیاری ادرار بعد از زایمان
بیاختیاری ادرار یکی از عارضه های بسیار ناراحتکننده است که به علت عوامل مختلف در افراد رخ دهد. این عوامل میتوانند شامل مشکلات عصبی، عفونتهای مجاری ادراری، ضعف عضلات دستگاه تناسلی و همچنین تغییرات هورمونی در بدن باشند.
بیاختیاری ادرار میتواند برای افرادی که با آن مواجه هستند، منجر به افسردگی شود و همچنین تأثیر مخربی بر روی کیفیت زندگی آنها داشته باشد. به همین دلیل، شناخت عوامل مؤثر در افزایش بیاختیاری ادرار و تشخیص صحیح آنها از اهمیت بالایی برخوردار است تا بانوان بتوانند راهکارهای مناسبی برای مدیریت و درمان این وضعیت پیدا کنند.
اگر بعد از زایمان به این عارضه مبتلا شدید لازم است که با پزشک متخصص زنان و زایمان و یا متخصص جراحی های زیبایی زنان مشورت کنید و درمان این مشکل را از آنها جویا شوید.
راهکارهای بهبود بیاختیاری ادرار
همانطور که گفته شد بیاختیاری ادرار میتواند برای افرادی که با آن مواجه هستند، عواقب روانی و اجتماعی جدی داشته باشد. برای بهبود بیاختیاری ادرار بعد از زایمان، از راهکارهای مختلفی استفاده میشود.
روشهای درمانی مانند فیزیوتراپی، تمرینات مربوط به کف لگن میتواند بهبودی این عارضه را به ارمغان آورد. به علاوه، مشاوره روانشناسی نیز میتواند به فرد در مدیریت این مشکل کمک کند.
انجام تمرینات کگل:
یکی از روش های موثر در درمان بی اختیاری ادرار بعد از زایمان، انجام تمرینات کگل است. تمرینات کگل به تقویت عضلات پرینه کمک می کنند و این عضلات بخشی از عضلاتی هستند که در فعالیت های مربوط به کنترل ادرار نقش دارند. با انجام منظم این تمرینات، عضلات پرینه تقویت می شوند و این کمک می کند تا بی اختیاری ادرار بهبود یابد. این تمرینات به سادگی در خانه و بدون نیاز به تجهیزات خاص قابل انجام هستند و به عنوان یک روش غیر دارویی و غیر جراحی برای درمان بی اختیاری ادرار توصیه می شود.
استفاده از نوار یا پد بهداشتی:
یکی از راه های موثر و پر طرفدار برای بهبود بی اختیاری ادرار استفاده از نوار یا پد بهداشتی می باشد. استفاده از نوار یا پد بهداشتی، از طریق جذب و نگهداری ادرار، میتواند به افراد کمک کند تا از آزادی و راحتی بیشتری در زندگی روزمره خود داشته باشند. این روش درمانی، که به سادگی قابل استفاده و تعویض است، میتواند از رخداد ناخواسته ادرار جلوگیری کند و به افراد کمک کند تا با اطمینان بیشتری در محیطهای اجتماعی شرکت کنند.
فیزیوتراپی لگن:
در صورت عدم نتیجه گیری از سایر روش ها فیزیوتراپی لگن میتواند یک روش درمانی برای درمان بی اختیاری ادرار باشد. فیزیوتراپی لگن با استفاده از تمرینات و تکنیکهای مختلف، بهبود عملکرد عضلات لگنی و مثانه را هدف قرار میدهد. این روش درمانی میتواند بهبود قابل توجهی در بی اختیاری و کاهش تعداد و شدت ادرار ناخواسته داشته باشد.
نتیجه گیری
بی اختیاری ادرار بعد از زایمان یکی از مشکلات شایعی است که تعدادی از بانوان پس از زایمان با آن مواجه میشوند. خوشبختانه برای بسیاری از زنان، این مشکل به صورت موقتی و تحت نظارت متخصصان قابل درمان است. همچنین شما میتوانید رای درمان این عارضه توسط یک متخصص به مطب دکتر گلناز دشتی مراجعه کنید.